maanantai 21. maaliskuuta 2011

Yksittäisten ehdokkaiden kannoista

Puolueohjelmia silmäilemällä ei löydä omaa puoluettaan. Aina löytyy puolueohjelmaan tai vaaliohjelmaan kirjattua asiaa, joka on aivan käyttökelvoton kunkin kansalaisen omaan arvomaailmaan. Yksittäiset ehdokkaat paikkaavat puutetta olemalla eri mieltä, mutta jostain syystä sitä parasta mahdollista vaihtoehtoa ei koskaan löydy. Hienoja ajatuksia ja näkökantoja voi löytyä satunnaisilta ehdokkailta ja hetkeksi jaksaa innostua: 'tästäkö se oikea löytyy'. Pettymys on kuitenkin aina yhtä karvas: ideaalinen ehdokas omaakin erilaisen näkökannan juuri kymmenen tärkeimmän asian joukossa ja häntä ei voi äänestää. Oman kirpeän lisänsä asiaan tuo se, että luultavasti sekin ääni menisi vallan toisaalle ja suolana haavoihin saa puoluekurin, joka estää ehdokasta käyttämästä omaa päätään.

Puoluekuri onkin saanut kovaa kritiikkiä esimerkiksi piraattipuolueen suunnalta. Valitettavasti kritiikki puree myös piraattipuoluetta takamukseen: Piraattien omissa riveissä on sensuuria kannattavia ehdokkaita.

PÄIVITYS: Ehdokas vaihtoi vastauksensa ylempänä mainitussa lähteessä. Ehkäpä piraattipuolueen puoluekuri tavoitti hänet. ;)

Pyytäisinkin nyt Suomen kansaa kertomaan, että mihin ne hyvät ehdokkaat on laitettu piiloon. Aamun iloinen yllätys suomalaisilta tuli politiikan saralta seuraavasti: suomalaisilla ei ole hajuakaan politiikan nykytilasta.

Kansaa edustavat ihmiset ovat poikkeuksellisen usein enemmän väärässä tai aivan kujalla. Kompromissiratkaisut herättävät allekirjoittaneessa lähinnä kauhua, koska ne ovat kaikkia ehdotuksia huonompia ratkaisuja lähes kaikissa nykyisissä tilanteissa. Kahdesta huonosta ei vain tule hyvää.

Perustetaan porukalla Suomeen vaikka järkipuolue! Tieteellisesti validit ja järkevästi perustellut ajatukset voidaan järkevien ihmisten kesken käydä läpi ja asettaa ne puolueen kannaksi. Jos jokaisella on samat tiedot, saavutetaan keskimäärin hyvin samankaltainen lopputulos päätöksenteossa. Henkilökohtaiset järjettömät arvomaailmat aiheuttavat pientä variaatiota, josta tuskin on todellista haittaa, kunhan kaikkien kantojen takaa löytyy järkevät perusteet. Nykypolitiikasta ne uupuvat ja niitä kaivataan päivä päivältä kipeämmin.

Teen seuraavan vaalittoman lupauksen, eli aion pitää sen: Jos 20.000 ihmistä kommentoi tai jotenkin muuten tuo kannatuksensa esiin järkipuolueen perustamisesta, niin minä lupaan perustaa kyseisen rekisteröityneen yhdistyksen teidän kanssanne. Lisään liittymisohjeet tähän blogiin, kun epärealistinen ja toiveikas raja laiskuuteni ylittämiseen ylitetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti